De beste zonnebrandcrèmes voor baby's

De zomer is in volle gang en we zijn allemaal enthousiast om te genieten van het zonnetje. Maar als ouder is het belangrijk om je baby te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. In dit artikel bespreken we het belang van zonnebrandcrème voor baby's, de verschillende soorten bescherming en de top 5 zonnebrandcrèmes voor baby's, met een gedetailleerde review van Nivea Sun Kids, Zwitsal Kids, Garnier Ambre Solaire Kids, Naïf Baby en Kids, en Nivea Sun Babies & Kids Protect & Sensitive Spray Factor SPF50+.

1. Garnier Ambre Solaire Kids

Garnier Ambre Solaire Kids - SPF 50+

22,98
Blokker.nl
Laatste prijscheck 8 mei 2023 13:03

De hypoallergene formule zonder parabenen is zeer waterresistent en is getest onder pediatrisch toezicht. Zeer hoge beschermingsfactor 50+ speciaal voor de gevoelige kinderhuid.

Voordelen: Deze zonnebrandcrème biedt een zeer hoge bescherming tegen UVA- en UVB-stralen en is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van kinderen. Het is waterbestendig, zodat je kinderen beschermd blijven tijdens het zwemmen.

Nadelen: De lotion kan een beetje plakkerig aanvoelen na het aanbrengen en de geur is niet ieders favoriet.

2. Naïf Baby en Kids

Naif Baby & Kids SPF50 Sun Cream

23,99
Deonlinedrogist.nl
Laatste prijscheck 8 mei 2023 13:03

Naif Baby & Kids SPF50 Sun Cream beschermt de baby en kinderhuid optimaal tegen UVA en UVB-straling. De zonnebrand bevat een minerale filter afkomstig van zinkoxide, dat een laagje op de huid legt die zonnestralen weerkaatst. Dit maakt minerale UV filters zeer geschikt

Voordelen: Naïf Baby en Kids zonnebrandcrème is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is vrij van schadelijke chemicaliën. Het is hypoallergeen, geschikt voor de gevoelige huid en biedt bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen. De zonnebrandcrème is waterbestendig en trekt snel in.

Nadelen: Dit product is duurder dan de meeste andere zonnebrandcrèmes op de markt.

3. Nivea Sun Kids

Nivea Sun Kids Hydraterende Zonnespray SPF50+

18,44
Deonlinedrogist.nl
Laatste prijscheck 8 mei 2023 13:03

Nivea Sun Kids Hydraterende Zonnespray SPF50+ is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige kinderhuid en biedt onmiddellijke bescherming. Extra mild en huidvriendelijk. Deze waterproof Kids Hydraterende Zonnespray spray-emulsie is makkelijk aan te brengen. De zachte emulsie

Voordelen: Deze zonnebrandcrème is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van kinderen en biedt zowel UVA- als UVB-bescherming. Het is waterbestendig, zodat je kinderen tijdens het zwemmen beschermd blijven. Het is ook eenvoudig aan te brengen en trekt snel in de huid.

Nadelen: Sommige gebruikers klagen over de dikte van de lotion, waardoor het wat moeilijker uit te smeren kan zijn.

4. Nivea Sun Babies & Kids Protect & Sensitive Spray – Factor SPF50+

Nivea Sun Babies & Kids - Factor SPF50+ - Zonnebrand spray 200ml

29,98
Blokker.nl
Laatste prijscheck 8 mei 2023 13:03

Nivea Sun Babies Kids Zonnemelk SPF50+ is de perfecte bescherming voor kinderen die aan het spelen zijn in de zon. Nu in de aanbieding! Koop en

Voordelen: Deze zonnebrandspray van Nivea biedt een hoge bescherming met factor SPF50+ en is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van baby's en kinderen. De spray is zeer eenvoudig aan te brengen en trekt snel in de huid. Het product is vrij van parfum, kleurstoffen en conserveringsmiddelen, wat het ideaal maakt voor de gevoelige babyhuid. Bovendien is het waterbestendig, zodat je kleintjes tijdens het zwemmen beschermd blijven.

Nadelen: De spray kan soms wat ongelijkmatig uit de fles komen, waardoor het lastig kan zijn om een gelijkmatige dekking te krijgen. Daarnaast ligt de prijs iets hoger dan sommige andere zonnebrandcrèmes.

Zwitsal Kids

Voordelen: Zwitsal Kids zonnebrandcrème is hypoallergeen en speciaal ontworpen voor de gevoelige huid van baby's en kinderen. Het biedt een hoge bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen. De crème is makkelijk aan te brengen en trekt snel in.

Nadelen: De prijs van Zwitsal Kids ligt iets hoger dan die van sommige andere merken.

Belang van zonnebrandcrème voor baby's

De huid van baby's is dunner en gevoeliger dan die van volwassenen, waardoor ze vatbaarder zijn voor zonnebrand en de schadelijke effecten van UV-stralen. Het gebruik van zonnebrandcrème is essentieel om je baby te beschermen en het risico op huidkanker later in het leven te verminderen.

Factor 30 of factor 50?

Het is belangrijk om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te kiezen voor baby's, aangezien hun huid dunner en gevoeliger is dan die van volwassenen. Over het algemeen wordt aanbevolen om een zonnebrandcrème met minstens factor 30 (SPF 30) te gebruiken voor baby's en kinderen. Echter, als het gaat om het kiezen tussen factor 30 en factor 50, biedt factor 50 (SPF 50) een hogere bescherming tegen UVB-stralen, wat beter is voor de gevoelige huid van baby's.

Een zonnebrandcrème met SPF 30 blokkeert ongeveer 97% van de UVB-stralen, terwijl een zonnebrandcrème met SPF 50 ongeveer 98% van de UVB-stralen blokkeert. Hoewel het verschil tussen beide factoren niet enorm is, kan het extra beschermingsniveau van een SPF 50 zonnebrandcrème nuttig zijn voor baby's en kinderen met een zeer gevoelige huid of voor degenen die een verhoogd risico hebben op huidbeschadiging door de zon.

Het is essentieel om te onthouden dat, ongeacht de factor die je kiest, het belangrijk is om de zonnebrandcrème regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen, afdrogen, of na langdurige blootstelling aan de zon. Daarnaast is het aanbevolen om aanvullende beschermingsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van beschermende kleding, hoeden en het vermijden van direct zonlicht tijdens piekuren.