Een baby draagdoek is een stuk stof waarmee je je baby dicht tegen je aan kunt dragen. Het is een soort draagzak, maar dan zonder gespen of riemen. Met de doek kun je je baby op verschillende manieren en posities dragen, zodat je hem of haar bijvoorbeeld op je buik, heup of rug kunt dragen. Het is een handige en comfortabele manier om je baby dichtbij te houden en tegelijkertijd je handen vrij te hebben.

Er zijn verschillende manieren om een baby draagdoek te knopen, afhankelijk van de grootte van de doek en de voorkeur van de drager. Hoe moet je een draagdoek knopen? Hieronder vind je een algemene stapsgewijze instructie voor het knopen van een baby draagdoek:

Stap 1: Vouw de draagdoek in de lengte doormidden zodat je een lus aan het ene uiteinde hebt en twee uiteinden aan het andere uiteinde.

Stap 2: Plaats het midden van de doek op je borst met de lus op je rug. Houd de uiteinden van de doek vast met beide handen.

Stap 3: Neem het linkeruiteinde van de doek en breng het over je schouder naar je rug. Doe hetzelfde met het rechteruiteinde van de doek.

Stap 4: Maak achter je rug een knoop met beide uiteinden van de doek. Zorg ervoor dat de knoop stevig zit en op de hoogte zit waar je de baby wilt dragen.

Stap 5: Plaats de baby in de doek, met het hoofdje boven de knoop en de beentjes gespreid over de doek.

Stap 6: Pak de linker- en rechterzijde van de doek vast en trek deze omhoog zodat de baby hoger komt te zitten.

Stap 7: Kruis de doek onder de billen van de baby en breng hem weer omhoog.

Stap 8: Draai de doek om de baby heen, zodat de linkerzijde van de doek over de rechterschouder loopt en de rechterzijde over de linkerschouder.

Stap 9: Breng de doek naar beneden en steek de uiteinden door de lus op je rug.

Stap 10: Maak de doek strakker of losser waar nodig om de baby comfortabel en veilig te dragen.

Zorg er altijd voor dat de baby goed ondersteund wordt en dat de doek stevig zit voordat je gaat lopen of bewegen. Het kan handig zijn om de eerste paar keer te oefenen met een pop of een knuffel voordat je je baby in de draagdoek doet.

Baby draagdoek knopen video's:

Met een standaard knoop een draagdoek knopen:

Hoe moet je een geweven draagdoek knopen?