Een baby is toch gewoon een klein wondertje? Maar wist je dit al over baby's? Ik heb 10 leuke feitjes over baby's voor je verzameld:

  1. Baby's kunnen vanaf de geboorte al horen en herkennen de stemmen van hun ouders en andere bekende mensen.
  2. Baby's hebben meer botten dan volwassenen. Bij de geboorte heeft een baby ongeveer 300 botten, terwijl een volwassene er ongeveer 206 heeft. Dit komt doordat sommige botten in het lichaam van een baby nog niet volledig zijn samengevoegd.
  3. Baby's kunnen glimlachen vanaf de geboorte, hoewel dit meestal reflexmatig is. Rond de 6 weken beginnen baby's te glimlachen als reactie op hun ouders en omgeving.
  4. Baby's hebben een sterke zuigreflex en zuigen instinctief aan alles wat in hun mond past. Dit helpt hen om voeding te krijgen en hun mond- en tongspieren te ontwikkelen.
  5. Baby's hebben meer smaakpapillen dan volwassenen, wat betekent dat ze gevoeliger zijn voor smaken. Dit is waarom babyvoeding vaak mild van smaak is.
  6. Baby's hebben nog geen ontwikkeld immuunsysteem en zijn daarom vatbaar voor ziektes. Dit is waarom het belangrijk is om baby's te beschermen tegen ziekteverwekkers door ze te vaccineren en goede hygiëne te handhaven.
  7. Baby's hebben nog geen volledig ontwikkelde traanbuizen en produceren daarom vaak geen tranen als ze huilen.
  8. Baby's hebben een beter gezichtsvermogen dan veel mensen denken. Ze kunnen kleuren en patronen zien en zijn vooral geïnteresseerd in menselijke gezichten.
  9. Baby's kunnen al vanaf de geboorte verschillende emoties tonen, waaronder blijdschap, verdriet en boosheid.
  10. Baby's hebben een natuurlijke reflex genaamd de Moro-reflex, waarbij ze hun armen en benen wijd spreiden en dan snel samentrekken. Dit kan worden veroorzaakt door harde geluiden of plotselinge bewegingen.